Funky Elephant

Afgelopen 10 november vond het derde MCPR fundraising project plaats. In deze blog lees je alles over hoe het project van dit jaar, Funky Elephant, eraan toe ging.

Posted by Mariah 1 year ago

Om de twee jaar organiseert MCPR een ‘’Funky’’ fundraising evenement om zo een steentje bij te dragen aan een betere toekomst voor dieren in nood. Zo was er Funky Chicken, Funky Lion en dit jaar Funky Elephant. Het PR-bureau vindt het belangrijk om niet alleen commercieel te kijken maar de communicatieve vaardigheden ook in te zetten voor maatschappelijke doeleinden. Door het organiseren van spraakmakende events wordt er geld opgehaald voor verschillende projecten en komt er aandacht voor het desbetreffende onderwerp.

Met het eerste project Funky Chicken kon men door middel van een veiling en het adopteren van een kip het project steunen. Het doel was om genoeg geld op te halen voor de wederopbouw van een school in Uganda. Met het daaropvolgende project Funky Lion werd een veiling en loterij georganiseerd om zo drie oud circusleeuwen succesvol over te plaatsen naar hun thuisland Zuid-Afrika. Beide projecten zijn met succes afgerond en de doelen zijn behaald. Afgelopen vrijdag 10 november werd het 3e Funky project georganiseerd met dit jaar als doel het redden van de Aziatische olifant. MCPR is hiervoor een samenwerking aangegaan met de non-profitorganisatie Vrienden Van De Olifant.

Een selfie, een trucje of een ritje op een majestueuze olifant oogt misschien onschuldig, maar helaas schuilt hier een wrede training achter. Olifanten in de welbekende toeristenparken worden namelijk van jongs af aan fysiek en mentaal mishandeld zodat ze gebruikt kunnen worden voor toeristische doeleinden. De Aziatische olifanten Mon-ta en Fai-kham wonen momenteel in zo’n olifantenpark in Thailand, waar ze gebruikt en gezien worden als een toeristische attractie. Funky Elephant wil ervoor zorgen dat ten minste één olifant vrij gekocht kan worden zodat deze vervolgens overgeplaatst kan worden naar Elephant Nature Parc (ENP). Het ENP is gespecialiseerd in het opvangen van getraumatiseerde en mishandelde olifanten. Hier kunnen de dieren hun verleden achter zich laten en opnieuw beginnen.

Afgelopen vrijdag 10 november vond het Funky Elephant project plaats. De avond werd gepresenteerd door niemand minder dan Koen Kardashian. Door middel van een veiling, loterij en feest werd er geld opgehaald voor het project. En met succes! Het doel is behaald en er is genoeg geld opgehaald voor het redden van ten minste één olifant. Verschillende partners maakten dit mogelijk door middel van het sponseren en doneren van veiling- en loterijstukken, drankjes en entertainment. Er kan een olifant bevrijd worden, het was een gezellige avond en er is aandacht gecreëerd voor het onderwerp; Funky Elephant heeft zijn doel behaald!

Bekijk de aftermovie hier: https://www.youtube.com/watch?v=S54agjqMW6c&feature=youtu.be